Työntekijälle

Tarkista työsopimuksesi

Ennen kuin allekirjoitat työsopimuksen, se pitää lukea huolella. Varmista, että työnteon kesto on merkitty oikein. Jos olet tekemässä määräaikaisen työsopimuksen, katso löytyykö määräaikaisuuden peruste auki kirjoitettuna. Ellei sitä löydy, työnantaja saattaa solmia perusteettoman määräaikaisen työsopimuksen. Silloin kannattaa konsultoida asianajajaa, jolla on kokemus satojen työsopimusten tekemisestä.

Varmista myös että palkka, työaika ja muut määräykset todella vastaavat sitä mistä sovitte suullisesti. Varmista myös että työsopimuksessa lukee sovellettava työehtosopimus, jos sellainen löytyy.

Jos jokin kohta mietityttää sinua, tai ei vastaa sitä mistä aiemmin olitte suullisesti puhuneet, jätä allekirjoittamatta, ja sano, että haluat selvittää asian lakimiehesi kanssa ennen allekirjoitusta. Kun olet allekirjoittanut työsopimuksen on erittäin vaikeata saada siihen enää mitään muutoksia.

Asianajotoimisto Max Lindholm

Kuulumme Asianajajaliittoon ja meitä velvoittaa rehellinen ja tunnollinen asianajajatapa.
Hoidamme kaikki tehtävät huolellisesti, täsmällisesti, tarpeellisella joutuisuudella sekä tarpeettomia kustannuksia aiheuttamatta.