Työntekijälle

Lomat, vapaat ja muut poissaolot

Vuosiloma tulee yleensä lain ja työehtosopimusmääräysten mukaisesti, eli niistä ei normaalisti tule tarvetta sopia mitään.

Jos olet vaihtamassa työpaikkaa, sinun kannattaa ottaa esille kysymys vuosilomasta, sillä se saattaa ensimmäisenä vuotena jäädä muutamiin päiviin. Voit rohkeasti kysyä, saisitko esimerkiksi kahden viikon palkallisen tai palkattoman kesäloman heti ensimmäisenä kesänä, jotta jaksat tehdä töitä seuraavaan normaaliin kesälomaan saakka.

Jos sinulla on tarkoitus tehdä joku pidempi matka tai sinulla on muu tarve pidemmälle poissaololle, se kannattaa tuoda esille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jos olet joustava, ja suostut esim. työnantajan lisätyöpyyntöihin välillä, on todennäköisempää, että työnantaja myös toimii joustavasti sinun toiveitasi kuunnellen.

Muilta osin työehtosopimukset sisältävät paljon yksityiskohtaisia määräyksiä osin palkallisista, osin palkattomista poissaoloista.

Asianajotoimisto Max Lindholm

Kuulumme Asianajajaliittoon ja meitä velvoittaa rehellinen ja tunnollinen asianajajatapa.
Hoidamme kaikki tehtävät huolellisesti, täsmällisesti, tarpeellisella joutuisuudella sekä tarpeettomia kustannuksia aiheuttamatta.