Työntekijälle

Bonus, provisio ja muut palkitsemisjärjestelmät

Jos sinulle on tarjolla yhtiössä yleisesti käytössä oleva tai vain sinua koskeva bonus, provisio tai muu palkitsemisjärjestelmä, sinun kannattaa pyytää, että asia kirjataan sinun työsopimukseesi. Parhaassa tapauksessa saat ehdot sinne, jolloin työnantaja ei niitä voi myöhemmin enää yksipuolisesti lähteä muuttamaan, vaan muutokset edellyttävät sinun suostumustasi.

Työnantajat saattavat karsastaa tällaista vaihtoehtoa, vaan he haluavat säilyttää mahdollisuuden itse, yksipuolisesti muuttaa ehtoja myöhemmin. Tällöin voi käydä niin ettet saa yhtään euron euroa järjestelmästä muutosten jälkeen, eli jos työnantaja perustelee matalaa peruspalkkaa palkitsemisjärjestelmällä, sinun kannattaa muistuttaa tästä ja vaatia takeet tietylle palkkatasolle riippumatta siitä, miten mahdolliset muutokset palkitsemisjärjestelmissä vaikuttavat tuloihisi.

Harva työnantaja suhtautuu negatiivisesti siihen, että olet aktiivinen neuvotteluissa. Päinvastoin, jos osoitat aktiivisuutesi ja osaat ajaa omaa asiaasi, osaat myös luultavasti toimia tehokkaana tiimipelaajana yrityksessä työntekijänäkin!

Asianajotoimisto Max Lindholm

Kuulumme Asianajajaliittoon ja meitä velvoittaa rehellinen ja tunnollinen asianajajatapa.
Hoidamme kaikki tehtävät huolellisesti, täsmällisesti, tarpeellisella joutuisuudella sekä tarpeettomia kustannuksia aiheuttamatta.